رویدادهای مهم

اخبار ایران (40)

سوارکار ایرانی به مدال طلای رقابت‌های بین‌المللی تک ستاره تایلند دست یافت.

به گزارش ایسنا، طوفان ترابی نماینده سوارکاری ایران در رقابت‌های سه روزه بین‌المللی تک ستاره (*CIC1) پاتایا تایلند بود که با اسب ساوانگ با کشورهای ژاپن و تایلند به رقابت پرداخت و پس از سه روز در رشته‌های درساژ، پرش و کراس مقام نخست را به دست آورد.

طوفان ترابی سوارکار ایرانی در این رویداد در روز اول با ٦٦.٦9 درصد در درساژ مقام موقت دوم را کسب کرد. او در روز دوم در پرش بدون خطا به جایگاه اول رسید و در نهایتا روز سوم پس از پیمودن ٢٩١٦ متر و پریدن از ٢٦ مانع ( موانع ثابت) با زمان ٥ دقیقه و ٣٧ ثانیه بدون خطای پرش و ٠.٤ خطای زمانی جایگاه اول خود را حفظ کرد و با قهرمانی مسابقات سه روزه مدال طلا را کسب کرد.مسابقات سوارکاری - قم

اسب ساوانگ متعلق به فدراسیون سوارکاری ایران است که به صورت اجاره در اختیار این سوارکار قرار گرفته است.

کراس کانتری یکی از رشته‌های المپیکی است و فدراسیون سوارکاری سعی در راه‌اندازی این رشته در ایران دارد.

در این رقابت‌ها سوارکار باید توانایی اسب را در پرش، درساژ و استقامت در چهار نعل همراه با پرش از موانع طبیعی (تنه درخت، گودال و یا آب) به نمایش بگذارد.

مسابقات بین‌المللی تک ستاره از ۲۴ تا ۲۶ شهریور در پاتایای تایلند برگزار شد.

 

بسیاری از مسئولین دولت بر این باورند با توجه به کافی نبودن سرمایه های داخلی جهت انجام پروژه ها و به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد، نیاز است تا کشور به جذب سرمایه گذاری خارجی روی آورد. این موضوع به ویژه پس از اجرایی شدن برجام، همواره در دستور کار دولت یازدهم قرار داشته است. با توجه به این که مسئولین دولت یازدهم معتقدند در جذب سرمایه گذاری خارجی موفق بوده اند اما برخی گزارش ها از جمله گزارش سال 2016 کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) نشان می دهد که روند جذب سرمایه خارجی، زیاد مناسب نبوده است.
 
به گزارش تابناک اقتصادی، امروزه بسیاری از کشورهای جهان به واسطه اینکه منابع مالی داخلی آن ها برای سرمایه گذاری کافی نیست، تمایل زیادی به جذب سرمایه گذاری های خارجی پیدا کرده اند. ایران نیز از این قاعده مستثنا نبوده و همواره همه دولت های بر سر کار آمده در ایران به دنبال آن بوده اند تا شرایط را برای ورود سرمایه های خارجی به کشور فراهم کنند. در چند سال اخیر و با اعمال تحریم های ظالمانه بر کشورمان، نه تنها سرمایه گذاری خارجی در خور توجهی در کشور صورت نگرفت، بلکه سرمایه گذاران خارجی که در ایران سرمایه گذاری کرده بودند نیز پس از اعمال تحریم ها سرمایه های خود را از ایران خارج کردند. با اجرایی شدن برجام، همگان امیدوار بودند که روند جذب سرمایه گذاری خارجی صعودی شود؛ اما به گواه گزارش های بین المللی از سرمایه گذاری خارجی، گویا این اتفاق آن گونه که باید، در عمل رخ نداده است. 

برای بررسی این موضوع، ما به گزارش های دو نهاد بین المللی معتبر رجوع و وضعیت سرمایه گذاری خارجی را در ایران در سال های اخیر بررسی قرار خواهیم کرد.

از جمله گزارش های معتبر در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی، گزارش های کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) و آمارهای مؤسسه اف دی آی مارکتس متعلق به روزنامه فایننشال تایمز است.

آخرین گزارش منتشره از آنکتاد مربوط به سال 2016 است که به بررسی سرمایه گذاری خارجی در سال 2015 در کشورهای مختلف پرداخته است. این گزارش نشان می دهد که میزان سرمایه گذاری کشورهای خارجی در ایران در سال 2015 نسبت به سال 2014 کاهش یافته است. در سال 2015، میزان سرمایه گذاری کشورهای خارجی در ایران 2 میلیارد و 50 میلیون دلار بوده است. ایران با جذب این میزان سرمایه گذاری خارجی در بین 203 کشور مورد بررسی در گزارش سال 2015 در رتبه 67 قرار گرفته است. این میزان سرمایه گذاری خارجی در ایران در مقایسه با سال گذشته، 2.6 درصد برابر با 55 میلیون دلار کاهش داشته است. به طور کلی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران از سال 2012 به بعد روند نزولی را پیموده است، به طوری که در سال های 2012 تا 2015، این میزان از 4 میلیارد و 666 میلیون دلار به 2 میلیارد و 50 میلیون دلار کاهش یافته است. 

همچنین در سال 2015، ایران 139 میلیون دلار در کشورهای خارجی سرمایه گذاری کرده که این رقم نسبت به سال پیش 50 میلیون دلار یا 56 درصد رشد داشته است. 

طی سال های اخیر، بیشترین میزان سرمایه گذاری ایران در سایر کشورها متعلق به سال 2011 است که ایران در این سال، 266 میلیون دلار در سایر کشورها و کمترین میزان نیز متعلق به سال 2014 است که ایران مبلغ 89 میلیون دلار در سایر کشورها سرمایه گذاری کرده است.
 
نمودار 1: سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران، 2010-2015 (میلیون دلار)
 
سرمایه گذاری 2.15 میلیارد دلاری کره جنوبی و آلمان در ایران
 
البته آمارهای مؤسسه اف دی آی مارکتس متعلق به روزنامه فایننشال تایمز، نشان می دهد که اوضاع بعد از اجرایی شدن برجام و در سه ماهه نخست سال 2016 در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی تغییر پیدا کرده و بهتر شده است. این آمارها نشان می دهند ایران در سال های 2013، 2014 و 2015 به ترتیب توانسته است 3، 8 و 9 پروژه سرمایه گذاری مستقیم خارجی را جذب کند و این در حالی است که در سه ماهه نخست سال 2016 و بعد از لغو تحریم ها ایران توانسته است 22 پروژه سرمایه گذاری مستقیم خارجی را جذب کند. 

همچنین با افزایش تعداد پروژه های سرمایه گذاری خارجی از سه پروژه در سال 2013 به 22 پروژه در سه ماهه نخست سال 2016 میزان فرصت های شغلی ایجاد شده هم در این بازه از 352 فرصت شغلی به 5376 فرصت شغلی افزایش یافته است. 

در سه ماهه نخست سال 2016 بیشترین سرمایه گذاری انجام شده در ایران از طرف کشورهای کره جنوبی و آلمان صورت گرفته که مجموعاً 2.15 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند. بیشترین سرمایه گذاری نیز در بخش های خدمات مالی، لوازم الکتریکی و انرژی های تجدیدپذیر انجام شده است. 
 
سرمایه گذاری 2.15 میلیارد دلاری کره جنوبی و آلمان در ایران
 
امید است که دولت دوازدهم گام های محکم تری در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی بردارد، چون اقتصاد ایران در این مقطع از زمان، از هر زمان دیگری بیشتر به جذب سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد. به گفته کارشناسان اقتصادی، جذب سرمایه خارجی می تواند بخشی از مشکلات ایران در زمینه اشتغال را حل کند. 

پژوهشگران دانشگاه گیلان در تحقیقات اخیر خود نانوذراتی را تولید کردند که می‌توانند در فرایند تولید گاز هیدروژن از منابع غیرفسیلی به عنوان کاتالیست عمل کنند؛ به گفته آنها این نانوذرات کمک می‌کنند که شرایط فرایند تولید هیدروژن بهینه‌تر و مصرف انرژی کمتر شود.

به گزارش ایسنا، هیدروژن به عنوان یکی از امیدوارکننده‌ترین منابع انرژی پاک محسوب می‌شود. اهمیت این گاز به اندازه‌ای است که آن را سوخت قرن آینده می‌دانند. هیدروژن که راندمان احتراق بالایی دارد، برای سوختن تنها به اکسیژن نیازمند بوده و تک محصول آن آب است. لذا زمانی که به عنوان سوخت در موتورها استفاده شود، آلایندگی نداشته و می‌تواند مقدار گاز گلخانه‌ای را کاهش دهد.

با وجود تمامی مزایای ذکر شده، به منظور استفاده از هیدروژن به عنوان سوخت محدودیت‌هایی در مراحل تولید، ذخیره‌سازی و انتقال آن وجود دارد که در این راستا محققان دانشگاه گیلان راهکاری را ارائه دادند.

دکتر محمدحسن لقمانی، عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان تولید گاز هیدروژن را از دو منبع فسیلی (اکسایش جزئی نفت سنگین، فرایند رفورمینگ گاز طبیعی) و غیر فسیلی دانست و گفت: اما منابع فسیلی محدود و تجدیدناپذیرند و با این وجود درحال حاضر ٩٨ درصد از کل هیدروژن تولید شده در جهان از سوخت‌های فسیلی به دست می‌آید.

وی از اجرای طرحی در این زمینه با هدف تولید درجای گاز هیدروژن از منبع غیرفسیلی خبر داد و افزود: برای دستیابی به این هدف نانوذرات مس-آهن بر پایه بور سنتز شدند تا با توجه به فعالیت کاتالیزوری خوب بتوان از آنها در فرایند هیدرولیز کاتالیزوری سدیم بوروهیدرید به منظور تولید هیدروژن به عنوان کاتالیست استفاده کرد.

لقمانی با تاکید بر اینکه نانوذرات مس-آهن دارای قیمت ارزان بوده و روش تهیه آن ساده ‌است، خاطرنشان کرد: طبق نتایج به دست آمده در حضور نانوکاتالیست‌های سنتز شده، بازده تولید گاز هیدروژن افزایش بسیار چشمگیری داشته است. همچنین بعد از اتمام فرایند، تغییری در ساختار فازی نانوکاتالیست‌ها ایجاد نشده و حتی بعد از چهار مرحله استفاده همچنان 80 درصد توانایی اولیه‌ خود را حفظ می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه گیلان اضافه کرد: تقریباً اکثر روش‌های وابسته به منابع غیر فسیلی مانند روش‌های فتوالکتروشیمیایی، بیوشیمیایی و برق‌کافت آب نیازمند مصرف نوع دیگری از انرژی مانند برق، گرما و نور جهت تولید گاز هیدروژن هستند. بنابراین ضمن در نظر گرفتن منبع غیرفسیلی استفاده از حداقل انرژی جهت تولید بهینه و ملایم بودن شرایط تولید گاز باید لحاظ شود.

این محقق با بیان اینکه در این طرح با استفاده از نانوکاتالیست‌های سنتز شده تولید گاز هیدروژن در دمای اتاق و با راندمان بالا محقق شد، ادامه داد: استفاده از گاز هیدروژن محدود به پالایشگاه‌ها و صنایع عظیم پتروشیمی نیست، بلکه از این گاز در صنایع غذایی، تهیه پلاستیک، پلی استر و نایلون، فرآیند هیدروژنه کردن روغن‌های خوراکی، در نیروگاه‌های برق به عنوان خنک کننده‌ ژنراتورها، فرایند تولید آمونیاک، مواد شوینده، داروسازی‌ها و صنایع چسب نیز کاربرد دارد.

به گفته وی در این طرح اثر عوامل پایدارساز مختلف با نسبت‌های مولی متفاوت، بر اندازه و ساختار نانوذرات مس-آهن و همچنین فعالیت کاتالیزوری آن مورد بررسی قرار گرفت.

لقمانی اثر دما بر اندازه‌ نانوذرات را از دیگر موارد بررسی شده در این طرح نام برد و گفت: در ادامه این کاتالیست‌ها در فرایند هیدرولیز سدیم بوروهیدرید و تولید گاز هیدروژن استفاده شده و پایداری نانوکاتالیست‌ها بعد از پایان فرایند تولید گاز هیدروژن مورد بررسی قرار گرفت، ضمن آنکه از آزمون‌های XRD, FE-SEM, TEM, BET و ICP جهت بررسی نتایج قسمت‌های مختلف استفاده شده است.

وی خاطرنشان کرد: سدیم بوروهیدرید حدود 10 درصد وزنی خود، دارای ذخیره‌ هیدروژن است؛ این ماده در شرایط بی‌اثر تا دمای 450 درجه سانتیگراد پایدار است، اما در حضور یک حلال پروتونی (آب و متانول) به طور پیوسته از طریق مکانیسم حلال‌پوشی گاز هیدروژن تولید می‌کند.

به گفته وی واکنش هیدرولیز (آبکافت) سدیم بوروهیدرید یک واکنش گرمازاست و بعد از آزادسازی هیدروژن ‌ماده‌ بوراکس تولید می‌شود. بوراکس یک ماده‌ افزودنی صابون و عوامل شوینده و نسبتاً غیرسمی است و این ماده همچنین می‌تواند با جذب هیدروژن توسط روش‌های متفاوت، مجددا سوخت بوروهیدرید تولید کند.

نتایج این تحقیق که حاصل همکاری دکتر محمدحسن لقمانی و پروفسور عبدالله فلاح شجاعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه گیلان و مرتضی خاکزاد دانش‌آموخته‌ کارشناسی ارشد شیمی معدنی دانشگاه گیلان است، در مجله‌ Energy با ضریب تأثیر 4.529 منتشر شد.

محققان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با همکاری دانشگاه علوم کشاورزی گرگان با استفاده از سلولزهای باکتریایی، پیل‌های سوختی میکروبی برای ایجاد منابع تولید انرژی‌های پاک تولید کردند و نتایج به دست آمده محققان کشور را در ساخت پیل‌های سوختی ارزان‌قیمت یاری خواهد کرد.

به گزارش ایسنا با توجه به کاهش روزافزون منابع سوخت‌های فسیلی و آلودگی ناشی از سوختن این منابع برگشت‌ناپذیر، تحقیقات در زمینه‌ انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، در اولویت پژوهش‌های بسیاری از دانشمندان قرار گرفته است.

پیل‌های سوختی میکروبی به عنوان یک منبع انرژی تجدیدپذیر نه تنها باعث آلودگی محیط زیست نمی‌شود؛ بلکه به طور مستقیم در جهت کاهش آلودگی نیز عمل می‌کند. به همین دلیل به گزینه مناسبی برای اهداف تحقیقاتی و ارتقای آنها به یک محصول صنعتی تبدیل شده‌اند. این موضوع دستمایه تحقیقات محققان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل قرار گرفته است.

دکتر مصطفی رحیم‌نژاد، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم کشاورزی گرگان با اشاره به اجرای تحقیقاتی در زمینه ساخت پیل‌های سوختی ارزان قیمت، خاطر نشان کرد: در این طرح تلاش کردیم با بهبود یکی از اجزای مهم پیل سوختی میکروبی یعنی الکترود آن، در جهت بومی‌سازی فناوری ساخت این نوع پیل به عنوان یک منبع تأمین انرژی دوستدار محیط زیست گام برداریم.

به گفته وی، الکترود ساخته شده نانوبیوکامپوزیتی متشکل از سلولز باکتریایی و پلیمرهای رسانا و جایگزین مناسب برای الکترودهای گران قیمت رایج در پیل سوختی میکروبی خواهند بود.

رحیم نژاد تاکید کرد: نتایج به دست آمده حاکی از این است که الکترود ساخته‌شده می‌تواند بهبود چشمگیری در عملکرد پیل جهت تولید توان و جریان الکتریسیته ایجاد کند.

این محقق با اشاره به کاربردهای نتایج به دست آمده، یادآور شد: این نتایج برای صنایع الکترونیک و وسایل الکترونیکی کم مصرف نظیر حسگرها و صنایع باتری‌سازی نوین قابل استفاده خواهد بود. همچنین در بخش تصفیه‌ پساب کارخانجات و فاضلاب‌های شهری جهت کاهش بار آلی آنها و همچنین حذف فلزات سنگین و مواد خطرناک دیگر نیز کاربرد دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه نوشیروانی بابل در خصوص تفاوت شاخص این طرح با پژوهش‌های مشابه، اظهار کرد: اگرچه تحقیقات گسترده‌ای در سراسر دنیا در زمینه‌ پیل‌های سوختی میکروبی به ویژه قسمت الکترود آن صورت گرفته است، اما می‌توان وجه تمایز این تحقیقات را با دیگر مطالعات در استفاده از سلولز باکتریایی به عنوان بستری برای ساخت یک نانوبیوکامپوزیت پلیمری رسانا و کاربرد آن به عنوان الکترود دانست.

وی یکی از اجزای مهم در پیل‌های سوختی میکروبی را الکترودهای آند و کاتد دانست و ادامه داد: الکترودهای رایج مورد استفاده در پیل سوختی میکروبی عموماً از جنس گرافیت، کربن پارچه‌ای و یا کربن کاغذی است که افزون بر قیمت تمام شده بالا و آلودگی‌های زیست محیطی نهان در فرآیند ساخت این جنس الکترودها، فناوری ساخت آنها نیز تقریباً انحصاری است. این درحالی است که الکترود به کار رفته در این طرح ارزان بوده و بار آلودگی زیست محیطی کمتری تولید می‌کند.

وی قابلیت بومی‌سازی را از دیگر مزایای این طرح نام برد و گفت: سلولز باکتریایی، الیاف درهم تنیده نانومتری است که به وسیله‌ میکروارگانیسم‌های خاصی تولید می‌شوند. پوشش‌دهی این الیاف با پلیمر رسانای پلی آنیلین و تبدیل شدن آنها به نانوالیاف رسانا، منجر به تولید یک الکترود مناسب با سطح فعال بالا برای پیل سوختی میکروبی شده است.

رحیم‌نژاد با بیان اینکه نانوالیاف رسانای ساخته‌شده قدرت کاتالیزوری بالایی در واکنش‌های اصلی در پیل از خود نشان داده‌ند، یادآور شد: آزمون‌های FE-SEM، FT-IR و XRD موفقیت آمیز بودن این الکترود را تأیید کرده است، ضمن آنکه از آزمون‌های ولتامتری چرخه‌ای(CV)، امپدانس الکتروشیمیایی(EIS)، آزمون توان و پلاریزاسیون به منظور تعیین بهبود عملکرد الکترود و پیل سوختی میکروبی بهره گرفته شده است.

این محقق با اشاره به نحوه‌ عملکرد پیل‌های سوختی در کاهش آلودگی‌ها، افزود: در پیل‌های سوختی میکروبی، میکروارگانیسم‌ها نقش بیوکاتالیزورها را برعهده دارند و در این سیستم منبع تغذیه میکروارگانیسم‌ها مواد زائد و دور ریختنی و آلوده‌کننده‌ محیط زیست نظیر پساب کارخانجات است، از این رو میکروارگانیسم‌ها همزمان با تولید انرژی الکتریسیته، مواد آلاینده را نیز تصفیه می‌کنند.

نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری دکتر مصطفی رحیم‌نژاد و دکتر مهدی مشکور از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم کشاورزی گرگان و مهرداد مشکور دانشجوی دکترای مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است، در مجله‌ Journal of Power Sources با ضریب تأثیر 6.395 منتشر شد.

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از ساختار نانو الیاف مواد پلیمری جایگزین‌های مصنوعی برای عروق عرضه کردند که مشکل لخته‌زایی را در این جایگزین‌ها برطرف کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: کاووس رزمجوئی مجری این طرح بیماری‌های قلبی و عروقی را یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان برشمرد و گفت: امروزه نیاز فراوانی به پیوندهای مصنوعی عروق برای جایگزین سازی عروق آسیب دیده احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه تا به امروز روش‌ها و پلیمرهای گوناگونی برای ساخت جایگزین‌های مصنوعی عروق مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: داشتن معایبی مانند لخته‌زایی، استفاده از این جایگزین‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

رزمجوئی از اجرای طرح تحقیقاتی با عنوان «ساخت و مشخصه یابی بستر نانو ساختار پلیمری به منظور کاربرد در جایگزین‌های مصنوعی عروق» با روش الکتروریسی پلی‌کاپرولاکتون و اصلاح سطح آن با پلاسمای اکسیژن و پیوند زنی آکریل‌آمید روی سطح، به منظور ایجاد بستری مناسب جهت ساخت جایگزین‌های مصنوعی برای عروقی که به هر علتی توانایی خود را از دست داده‌اند، خبر داد.

مجری طرح یادآور شد: در این پژوهش به بستر نانو ساختار پلیمری دست یافتیم که سطح آن اصلاح شده و چسبیدن پلاکت خون به آن بشدت کاهش یافته است و می‌توان از آن به عنوان جایگزین‌های مصنوعی عروق استفاده کرد.

وی ساخت بستر نانو لیفی اصلاح شده، با خاصیت نداشتن چسبندگی پلاکت و خون سازگار بودن را از اهداف این پژوهش عنوان کرد و گفت: برای این منظور، بستر پلیمری از جنس پلی کاپرولاکتون انتخاب شد؛ زیرا زیست سازگاری آن تأیید شده است و ساختار لیفی شکل حاصل از الکتروریسی آن، خواص مکانیکی مشابه یک رگ خونی را می‌تواند داشته باشد.

این محقق با بیان اینکه الکتروریسی فنی است که می‌تواند نانو الیاف پلیمری منفرد و ممتد را با طول‌های به نسبت بلند تولید کند، افزود: برای اصلاح سطح از فرایند پلاسمای اکسیژن استفاده شد؛ زیرا با توجه به تحقیقات صورت گرفته بیشترین دانسیته از گروه‌های فعال را در سطح ایجاد می‌کند، همچنین آکریل آمید به علت زیست سازگاری و آبدوست بودن و خنثی بودن از لحاظ الکتریکی برای پیوند زدن روی سطح نانو الیاف پلی‌کاپرولاکتون انتخاب شد.

وی اضافه کرد: برای این کار ابتدا بستری نانو ساختار از پلی‌کاپرولاکتون ساخته و سطح آن توسط پلاسمای اکسیژن اصلاح و فعال و بعد از فعال شدن سطح الیاف پلی‌کاپرولاکتون، مونومر آکریل‌آمید برای بهبود خون سازگاری به سطح پیوند زده شد و در نهایت با انجام آزمون چسبندگی پلاکت به عنوان آزمون خون‌سازگاری، میزان چسبندگی پلاکت روی سطح مورد بررسی قرار گرفت.

رزمجوئی فرآیند الکتروریسی پلی کاپرولاکتون و بدست آوردن الیافی با قطر میانگین در حدود ۱۱۲ نانومتر را از فرآیندهای پیچیده این پژوهش عنوان کرد و افزود: همچنین بخش مربوط به آموزن چسبندگی پلاکت نیز به دلیل سختی آماده سازی پلاکت خون، این تحقیقات را تا حدودی با پیچیدگی‌هایی روبرو کرد.

وی با تأکید بر اینکه دستاوردهای این پژوهش در صنعت و فناوری تولید جایگزین‌های عروقی مانند رگهای خونی مصنوعی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، گفت: برای تجاری سازی این روش و نمونه ساخته شده باید سایر تست‌های خون سازگاری و آزمون حیوانی اجرایی شود.

مجری طرح با تأکید بر اینکه در این طرح به بستر نانولیفی با قطر میانگین الیاف ۱۱۲ نانومتر دست پیدا کردیم که ویژگی‌های سطح را بشدت بهبود می‎بخشد، یادآور شد: در انتهای پژوهش و بعد از اصلاح سطح، سطحی به دست آمد که می‌تواند چسبندگی پلاکت خون به سطح را که یکی از عوامل اصلی گرفتگی عروق جایگزین است به شدت کاهش دهد.

وی تولید بستر نانو لیفی با قطر الیاف حدود ۱۱۲ نانومتر و سطحی آبدوست با قابلیت لخته زا نبودن برای استفاده در عروق مصنوعی را از موفقیت‌های این طرح نام برد و افزود: از نتایج به دست آمده از این طرح می‌توان در مطالعه و ساخت جایگزین‌های مصنوعی عروق مانند رگ‌های مصنوعی استفاده کرد.

این طرح با همکاری دکتر حمید کشوری و دکتر سعید صابر سمندری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا شده است.

گزارش سال 2016 مؤسس «تامسون رویترز» درباره «پژوهشگران پراستناد» دنیا نشان می‌دهد که شش پژوهشگر از کشور ایران جزء تأثیرگذارترین‌ها در پیشرفت علم و عرصه پژوهش شناسایی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران؛ سالانه نزدیک به سه هزار پژوهشگر از سراسر دنیا در 21 حوزه موضوعی به عنوان پژوهشگر پراستناد شناخته شدند و نام آن ها روی وب منتشر می‌شود.

مهدی دهقان مهندسی ریاضی دانشگاه صنعتی امیر کبیر، داود دومیری گنجی مهندسی دانشگاه انوشیروانی بابل، سعید عباس بندی در رشته ریاضیات دانشگاه بین المللی امام خمینی، محسن شیخ الاسلامی دانشگاه نوشیروانی بابل، طاهر نیک نام دانشجوی مهندسی دانشگاه صنعتی شیراز، شهرام رضا پور دانشجوی ریاضیات شهید مدنی آذربایجان در فهرست پژوهشگران پراستناد دنیا قرار گرفتند.

فهرست پژوهشگران پراستناد سال 2016 شامل 3 هزار و 260 پژوهشگر می‌شود که پیشگام تأثیرگذاری علمی در حوزه‌های موضوعی خود هستند.

یک روزنامه بلغارستانی به بانوی والیبالیست ایران لقب «هیولای بزرگ» داد.

به گزارش تابناک ورزشی، مائده برهانی که در نیم فصل اول تا هفته ششم برای تیم والیبال بانک سرمایه بازی می کرد با شومن کلاب صوفیه وارد مذاکره شد.
این بازیکن راهی بلغارستان شد تا برای این تیم باشگاهی به میدان برود.

وی نخستین لژیونر ایرانی در والیبال بانوان است.

بر این اساس یک روزنامه بلغارستانی از مائده برهانی بازیکن ایرانی در لیگ بلغارستان به عنوان هیولای بزرگ نام برد.

پایگاه بلومبرگ در گزارشی نوشت که ایرا جزو 20 کشوری است که توصیه می‌شود در سال 2017 حتماً از آن بازدید شود.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی تحت عنوان «مکان‌هایی که در 2017 باید به آن‌ها سفر کنید»، ایران را جزو 20 مقصد گردشگری 2017 قرار داد.

در این گزارش، نوشته شده بود، برای مسافران بی‌باک این سؤال پیش می‌آید که آیا باید به ایران سفر کنند یا خیر و سپس توضیح داد که فرایند درخواست روادید طولانی و پیچیده است، گردشگران آمریکایی، انگلیسی و کانادایی باید راهنما داشته باشند و ضمنا باید قوانین مربوط به پوشش را رعایت کرد، «اما حرف ما را بپذیرید، که تحمل این دشواری‌ها ارزشش را دارد.»

بلومبرگ با انتشار تصویری از کلیسای «وانک» اصفهان، به برخی از جاذبه‌های ایران از جمله بازار کرمان و مساجد اصفهان و مکان‌های باستانی همچون پرسپولیس که قدمت آن به 500 قبل از میلاد مسیح می‌رسد، اشاره کرده است.

«برایان آلن» متخصص امور آسیا در موسسه «مونتین تراول سوبک» می‌گوید: «اینها مکان‌هایی هستند که در هیچ نقطه دیگر جهان نظیر آن‌ها را پیدا نمی‌کنید و نمونه‌های مشابه آن‌ها هم در افغانستان و سوریه به طرز ناراحت‌کننده‌ای نابود شده‌اند.»

بلومبرگ با «افسانه‌ای» توصیف کردن غذای ایرانی و مهمان‌نوازی مردم ایران، به نقل از آلن نوشته است: «یک هنجار فرهنگی در ایران وجود دارد مبنی بر اینکه مهمان حبیب خدا است. اغلب از افراد مختلف می‌شنوم که می‌گویند همه جای دنیا را دیده‌اند، اما هیچ‌کجا مثل آنجا [ایران] مورد استقبال قرار نگرفته‌اند.»

بلومبرگ توصیه کرده بود که زمان مناسب برای سفر به ایران اواخر اکتبر یا اوایل نوامبر مناسب است زیرا در این ماه‌ها هوا برای گردش مناسب است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ایرانیان مقیم عمان سرمایه های مشترک این 2 کشور هستند که این مساله می تواند در زمینه افزایش مبادلات تجاری میان آنان نقش بسیار مهمی ایفا کند.
ایرانیان مقیم عمان سرمایه های مشترک 2 کشور هستند
به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز شنبه در نشست کمیسیون روابط خارجی سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: وجود سواحل بکر و تنوع آب و هوایی در سیستان و بلوچستان ظرفیت بسیار خوبی را برای گردشگران عمانی فراهم کرده است.
وی افزود: نگاه توسعه ای بسیار خوبی به دور از هر گونه تعصب میان ایران و عمان به وجود آمده است.
وی خاطر نشان کرد: وجود نگاه های مثبت میان ایران و عمان می تواند شرایط پایداری را در ارتباط تجار 2 کشور فراهم کند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به نزدیکی میان ایران و عمان متاسفانه تاکنون آن گونه که شایسته 2 کشور است ارتباط تجاری برقرار نشده است.
هاشمی اظهار داشت: ایران و عمان می توانند بسیاری از نیازهای خود را در بنادر یکدیگر جستجو کنند.
وی تصریح کرد: تجار ایرانی و عمانی می توانند برای حضور در بازار کشورهای آسیای میانه از ظرفیت بندرهای خود استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه تولید ناخالص داخلی عمان در بخش کشاورزی 2 درصد است افزود: سیستان و بلوچستان با توجه به دارا بودن زمین های مستعد برای کشاورزی می تواند نیاز محصولات کشاورزی این کشور را تامین کند.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان علاوه بر تامین محصولات کشاورزی، می تواند گوشت شتر مورد نیاز عمان را نیز تامین کند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه و رامشار برای عمان که صادرات به کشورهای آسیای میانه را هدف قرار داده یک مزیت بسیار ارزشمند است.
هاشمی اظهار داشت: عمان می تواند در منطقه ویژه اقتصادی رامشار و میرجاوه سرمایه گذاری های مشترکی را انجام دهد.
وی افزود: پایانه های مرزی سیستان و بلوچستان نیز برای کشور عمان ظرفیت بسیار خوبی را ایجاد کرده که از این طریق به راحتی می تواند با کشورهای آسیای میانه ارتباط برقرار کند.

مهدی مهدیان و تورج صابری‌وند هر کدام برنده یک نشان نقره‌ای گرافیس آمریکا شدند.

به گزارش ایسنا، مهدی مهدیان و تورج صابری‌وند از ایران، نشان‌های نقره‌ی مسابقه گرافیس آمریکا در سال ۲۰۱۷ را در بخش‌های طراحی پوستر و لوگو دیزاین دریافت کردند.

در بخش طراحی پوستر این رقابت، پوستر «گستره معنا» اثر مهدی مهدیان برنده‌ نشان نقره‌ و پوستر «زبان آزادی» از تورج صابری‌وند شایسته تقدیر شد.

در بخش لوگو دیزاین نیز، بازطراحی لوگوی رایتل از تورج صابری‌وند برنده نشان نقره‌ این موسسه شد.

موسسه گرافیس که هر سال جوایزی را در رشته‌های مختلف هنر و دیزاین اعطا می‌کند، در لیست برندگان سال ٢٠١٧ نام طراحان ایرانی را به‌عنوان برگزیده سال منتشر کرده است.

موسسه بین‌المللی «گرافیس» در سال ۱۹۴۴ در زوریخ پایه‌گذاری شد و پس از مدت کوتاهی به‌عنوان مرجع بهترین آثار هنرمندان و طراحان جهان شناخته شد.

مرکز این موسسه در سال ۱۹۸۶ به نیویورک منتقل شد و از آن سال تا کنون این موسسه به ریاست مارتین پدرسن به عرضه‌ و انتشار سالانه بهترین آثار هنرمندان جهان مشغول است.

صفحه1 از3